05 Dec 2010 A day out with kiddos at KL Bird Park

1:21 AM

Kesian sungguh sebab kena pergi ke Bird Park dengan anak2 saja sbb D'Hubby kena bertugas sempena Tarian 1Malaysia kat Dataran Merdeka.  Lepas kemas rumah dan gerak2 the girls untuk buat roti with eggs as breakfast then alamak camera x pasang lens lagi.  Nasib baik 2nd cameraman boleh handle. Tup tup gerak dari rumah jam 1015..huhhhh takut stuck or tersesat jalan jer bila dah kelam kabut ni. Terus msg sama Chris to slowly drive to Bird Park and I shd arrive jam 1130 tapi rupanya mereka dah ada kat area situ tapi will buy time..hehehehe.  Bila call D'Hubby told that jalan banyak tutup sebab ada Baju Merah dan Baju Hitam akan buat perarakan ke Istana nak antar Memorandum.  Bila masuk Jalan Kinabalu jemmmm...sepanjang jalan beristigfar mintak tolong yang Maha Esa..(selalu mintak pertolonganNya dan Alhamdulillah Dia selalu mendengar dan menolong ).  Bayangkanlah cuma 4 -5 biji keta je yg leh lepas dan bila tiba peluang aku pun pecut arr...heheheh dan akhirnya sampai gak kat Taman Tasik Perdana.  Dalam dok driving tu cehhhh bas persiaran yg bawak bebudak tu ada kat depan.  Bila dapat green light apa lagi terus potong dan park keta mcm parking sendiri sbb nk bayar tiket dulu arrr..kang letih tgk cikgu Anto tu dok kelilan tunggu tiket pulak..legaaa

 Lepas mereka sume dah masuk jadi my turn and the kiddos ler to enjoy..But since we all have been there for few times jadi x ler so looking forward sbb dah biasa. But still I want the kids to enjoy.  Ica biasa arr bila nampak playground terus nak main kat situ. Dia pulak agaknya geli dengan birds jadi x de la sangat keseronokan except bila nampak birds yg besar but jauh x macam parrots yg memang manjaaa sangattt!

Tengah dok tunggu Kak Yang bagi makan kat parrot..tetiba seekor terbang singgah kat bahu...aduyaiii rasa geli sebenarnya..naik tegak bulu roma...
Miya sibuk nak bergambar dengan parrots akhirnya dapat bagi parrot makan dan she is soo relax.  She likes animals actually and so no doubt why she wants to be veteriner..

 Angah pun layan dengan parrots ni
Kak Yang yang nampak sweet sangat pose while feeding the birds..she is soo cool but sayang Icha and Kak Chik x nak..tak mungkin takut but ngeriiiii..
At the end we gerak awal sebab D'Hubby rupanya dah sampai rumah lepas habis shoot Tarian 1Malaysia.  Bebudak nak makan KFC so..jom makan.

You Might Also Like

0 sudi meninggal jejak

terima kasih atas kunjungan dan komen anda semua, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

News Feed 1071

AFB