ATM 2016 : Dilema nak ke Dubai bila Partner in Crime bersuara

12:01 PM

Sejak Abah tak sihat lately dah rasa macam malas nak travel tiba2 tup..tup boss cakap..ok Gee kita akan ke Dubai! What? huishh bestnya...lama 3 tahun tak pergi sana pastu terus terbayang abaya..jubah..shawl..telekong..coklat...Desert Safari...shopping malls ehhh chup chup...berangan pulak aihhhh.  

Bila balik rumah cakap kat Dhubby..."eh u nak gi Dubai tu Abah kan tak sihat..kalau jadi apa2 jangan menyesal" terus tersentap dan terbang semua angan2 dan hasrat tu.  Kelu!
Maklumla dah 3 tahun tak ke Dubai walau benci nak terbang dengan 3 jam harus sampai ke airport...nak packing..warghhhh memang serius tu semua memang membosankan tapi kalau ada maid boleh la maid buat kan hahaha.  Tidur pun tak sempat nak mimpi Dubai dah heeh

Hari Khamis boss cakap yang Ziela dah bayar untuk booth dan tanya camner dengan appointment tu semua...erkkk terkedu kejap pastu tarik nafas cakap kat boss.." I think I cant go sebab my dad tak sihat" terdiam dia kejap pastu dia sambung "you have to go sebab you the key person in inboudn" then dia sambung...'x pe let us see on Friday if your dad ok..u pergi tapi u balik awal k" gulpp aduss camner nak ngomong sama partner in crime ni?



21 Apri balik rumah lepak2 kat sofa..cheq mual susun kata bicara kat darling...D! I kena pergi Dubai la jugak sebab hanya I jer yg tau the market dan clientele but I balik awal..laju jer cakap kat darling tu.  I pergi Sunday then hari Rabu I balik..boleh tak? dan darling pun cakap ok...what OK? eh ohhh...OK!

yabedabedoooo done!

Esok masuk ofis cakap kat HQ ok, I pergi Dubai dan balik 27 April ok!..tetiba boss call cakap..'u balik 30 Apr ok tak? WHAT? ehh pandai ko ya boss.."NOPE" I sorry la tak boleh la sebab dh janji dengan darling hubby so not way to change la ya so I tetap balik 27 Apr..tu dah kira ok sebab dia bagi keizinan tu..full stop

WY824 24APR KUL MCT 0935/1220
WY609 24APR MCT DXB 1430/1535
WY5866 27APR DXB MCT 0240/0350
WY823 27APR MCT KUL 0850/1950

Okay kita naik Oman Air ya..pernah naik sekali waktu dari Muscat ke Dubai tapi kali ni long journey dan stop over kat Muscat sebelum ke Dubai dan sekali lagi ke Muscat dari Dubai sebelum perjalanan balik ke Kuala Lumpur..phewww

So apalagi pulun la buat kerja tu..sediakan tariff bagai dan appointment list segera sbb Sunday nak fly pagi mak aiiii dah jd sasau kejap la jugak.  Balik rumah sambung lagi tau sebab nak check utk pastikan tak de terletak apa yang tak sepatutnya

Hari Sabtu ada cousin dhubby pulak jemput kerumah sebab Cu Norlia (adik bongsu FIL) turun KL dan akan berada di rumahnya kat Saujana Putra..so pergi la tapi balik dari BS ajak PIC pi ofis kejap sbb nk print appt list tapi hadoii boleh pulak tertinggal tariff yg dh dikemaskini kat rumah aduhhh. Tak per ..relax..tarik nafas...buang nafas...;D

Selesai tu terus ke rumah mak spt biasa..almaklumlah hari Sabtu kan hari nk gebang2 dgn kakak2 dan jamu selera la makan nasi lemak lemuni.  Kejap je la pergi sbb esok dh flight kannnn

Sampai rumah mula packing apa yg patut..'eh besaq beg' kata PIC pulak..yela ni je bag yg kira selamat kalau kena humban pun pastu ciri2 keselamatan pun ada hehe

Dah settle packing...jump to tempat peraduan cewahh mcm tuan puteri pulak kan..kena tido..kena tidoo..kena tidoo sambil mulut membaca ayatul Kursi dan Fatihah..zzzz dh hanyut

PIC - partner in crime


You Might Also Like

0 sudi meninggal jejak

terima kasih atas kunjungan dan komen anda semua, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

News Feed 1071

AFB