Tahniah Faiz Subri...jaringan gol tercantik dunia!

8:35 AM

Assalammualaikum wbt..

Alhamdulillah..memang teruja dan over excited dengan berita kemenangan Faiz Subri di Anugerah Puskas FIFA 2016 di Zurich, Switzerland pagi tadi...huhu terlepas tengok. 


Haria Penang Haria!



Faiz mencatat satu sejarah dalam arena bolasepak kebangsaan dan juga Asia sebab dia menjadi pemain Asia pertama merangkul anugerah tu dan juga meletakkan Faiz sebaris dengan pemain bola sepak antarabangsa yang pernah dapat anugerah tu seperti Cristiano Ronaldo, Hamid altintop, Neymar, Miroslav Stoch, Zlatan Ibrahimovic, James Rodrigues dan Windell Lira..

Sebenaqnya dah agak dia akan menang pun tapi save the best for last gitu..hehe.

Huihhh cheq bangga dengan hang ni Faiz oiii...tetiba terasa macam orang Utaqa pulak..


Ada pulak yang kata dia menang nasib...mmg nasib dia baik cheq ooii..nasib hang pun belum tentu baik keke..oppsss

Faiz mendapat undian 59.46% dan pesaingnya Johnath Marlone Azevedo da Silva dari Brazil mendapat 22.86%..fuyooo banyak tu kan dan wakil tunggul bola sepak wanita dari Venezuela, Daniuska Rodriguez mendapat 10.0% dan lelain tu 7.68%


Sumber : AstroAwani





Text ucapan Faiz..so kalau hangpa nak kata dia tak pandai berbahasa Inggeris..macam la pemain dunia lain pandai kan..atau hang sendiri pun kurang pandai...hoho.  



Semoga Faiz Subri terus berjaya! 

ishhh..nak lekaih pi ofis dah ni...tataaa

You Might Also Like

0 sudi meninggal jejak

terima kasih atas kunjungan dan komen anda semua, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

News Feed 1071

AFB