Dinner In The Sky tanpa dinding tanpa lantai diudara !

11:31 PM

Assalammualaikum wbt

Salam malam Isnin

Siapa takut gayat? sila angkat tangan

Alkisah semalam Umi menghadiri jemputan dari team #dinnerinthesky untuk promosi makan diudara..jadi peluang ni memang tak akan dipersiakan.  Memandangkan Umi tak nak bersesak dalam kesesakan jalanraya kat Jalan Ampng nun jadi Umi pilih sesi jam 4 petang..ramai kawan2 yg lain ajak untuk sesi malam tapi ishh mmg Umi kalau boleh waktu malam time untuk lepaking dengan anak2 dgn dhubby..kira macam ibu mithali la jugak kan ;D

Sesampai sana hari masih panas...bayangkan la xde feeling romantik kan bila nak ke udara dengan panaih lit lit (bak kata org Kedah)..haha apa la nak romantik kalau pergi dengan kawan sepejabat!

Untuk pengetahuan, kerusi ni boleh digerakan/berpusing separuh dan Umi dah buat...perasaan? nak kata gayat tu ada la sikit sebab kaki tak pijak pemijak kaki tapi kawan sebelah tu hahaha katanya dia rasa gayat..

Nak snap picture kawan2 yg lain tak dapat sebab lepas habis jer turn kami, hujan pun turun dan dengar cerita ada yang kena tunggu agak lama sebab hujan...Alhamdulillah nasib kami baik kan..



 Umi belanja video amatur masa kat atas sanun tu..mmg best dan Umi jugak sempat buat gerakan kerusi tu separuh tapi tak mampu nak lenturkan kerusi kebelakang...takut la jugak

Bayangkan kita akan berada diudara secara terbuka tanpa dinding, tanpa lantai tapi ada la jugak bumbung ciput dan diudara setinggi 45-50 meter! tetapi ketinggian tu tertakluk kepada pihak penganjur dan bergantung pada keadaan cuaca jugak

Jangan takut sebab kita memang selamat dengan ciri-ciri keselamatan yang terperakui DOSH Malaysia lagipun ni bukan produk dari Jepun atau China tau ni teknologi dari German...tengok tu memang negara favourite Umi tau yang memang hebat dalam teknologi engineering keke dan sudah beroperasi di lebih 40 negara dan satu-satunya di Asia Tenggara iaitu Malaysia!

Bertempat di Lanai Matic dan betul2 ditengah bandaraya dan semestinya bila naik diudara pemandangan membelakangkan Menara Berkembar Petronas, Menara KL memang menakjubkan dan #dits akan berada sehingga bulan Jun 2017 (kemungkinan akan berubah)


1. Dinner in the sky dengan harga RM229 (hari biasa) / RM249 (hujung minggu) untuk seorang termasuk
  • Makan dan minum (Menu ? KLIK SINI)
  • Pemandangan yang menakjubkan
  • Pengalaman selama 1 jam

Meh Umi C&P menu tu..jangan terliuq udah ler yaa

The Menu (By Teaffani):

Starter:
  • Smoked Salmon Salad & Glass Noodles with Oriental Sesame Dressing
Main Course (4 options):
  • Chicken : Roasted Chicken Cutlets with Tennessee Glaze on a bed of Chicken Ham Mashed Potatoes & Grilled Asparagus.
  • Beef : Ultimate Beef Stew with Sour Cream, served with Garlic Rosemary infused Rice & Roasted Cherry Tomatoes.
  • Seafood : Baked Seafood Lasagne topped with Garlic Roasted Prawns on a bed of Wilted Spinach.
  • Lamb : Twice Cooked Lamb Leg Slices with Ginger Soya Glaze served with Pickled Cabbage & Cold Spaghetti.
Dessert:
  • Strawberry & Kiwi Shortcake with Tangerine Glaze.
Vegetarian Menu
Starter :
  • Roasted Pumpkin Salad & Glass Noodles with Oriental Sesame Dressing (VEGETARIAN)
Main Course: (Vegetarian)
  • Eggplant Napoleon with Alfalfa Sprouts & Homemade Tomato Sauce.
Dessert:
  • Strawberry & Kiwi Shortcake with Tangerine Glaze.
--------------------

2. Dessert in The Sky dengan harga RM120/seorang termasuk
  • 1 dessert + 2 koktail/moktail mengikut citarasa
  • Gambar didalam folder
  • 30 minit di udara!
  • dari jam 2130 atau 2200
Jangan risau pasal makanan sebab memang HALAL dan diperakui oleh JAKIM cuma tak de sijil HALAL sebab mereka arak jugak dihidangkan tapi kalau orang Melayu Islam tu tak perlu la nak minum arak naa

Kalau nak buat tempahan harga dengan harga diskaun boleh jer Whatsapp kat 019-225 6994 atau 012 246 4170

Sedikit catatan atau nak tahu lebih lanjut boleh baca terma dan syarat kat SINI

  • Ada dua sesi iaitu 1830 dan 2000 setiap hari
  • Layak untuk sesiapa berusia 13 tahun keatas dengan ketinggian 145sm dan berat kurang dari 150kg.  Kanak2 dibawah 18 tahun harus ada penjaga/ibubapa
  • Perempuan mengandung adalah dilarang
Selamat mencuba!

You Might Also Like

0 sudi meninggal jejak

terima kasih atas kunjungan dan komen anda semua, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

News Feed 1071

AFB