Bulan Mac kembali menyapa

11:39 PM

Assalammualaikum wbt

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan Mac..ishh laju betul la waktu dalam kita sendiri dok terkial-kial dengan pelbagai azam yang tercatat dalam senarai panjang dalam kertas kajang yang ada kot 2 - 3 helai atau mungkin hanya menyemat azam dalam hati kwang kwang kwang.  Umi pun ada jugak menyemat azam camtu..ehhh melalut la pulak.


01 Mac ni juga adalah hari kelahiran darling half Umi yang ke 51 woohoooo dah tua dah pujaan hati Umi ni kan tapi kali ni tiada sambutan kat kedai makan sebab tak cukup korum.  Dhubby ni kalau anak2 tak de dia memang liat la nak keluar sebab katanya kesian kat sianak sebab tak dapat turut serta terutama anak2 perempuan la..hehe bapa mithali tu kann.

Image may contain: 1 person
Ni la cinta hati Erni Umi..hehe macam dialog Seniman Bujang Lapok la pulakk

Tapi walau tak de surprise yang mengejutkan tetap ada surpise sebab Umi dah tempah kek Tiramisu yang memang kegemaran Dhubby ni.  Memang pemint tegar kek ni la sampai kalau dia boleh makan berulang kali walaupun jam 2 pagi! adehhh dan terutama kalau kek ni hasil tangan chef Ross dari Ross Kitchen.

Doa Umi buat my darling half, my partner in crime, my best enemy
semoga الله sentiasa meredahi, memberkati usahamu
semoga الله melimpahkan kesihatan yg baik, kebahagiaan & kemudahan dalam hidup
semoga الله memberikan kesabaran, keikhlasan, keteguhan iman
semoga الله mengabulkan doa-doaku

Selamat hari lahir buat my best crime partner, my sweet and sour darling half. Today is a great occasion to tell you that you are the most amazing person I have ever met in all my life. Warm wishes honey, happy birthday!
 Kali ni Tiramisu ni lain sikit..Naked Tiramisu.  Risau gak takut dhubby komplen sebab lain sikit rasanya tapi Alhamdulillah dia suka sangat tapi bila nak potong kek ni dia terkenang arwah anak menakan dia Rohani yang memang suka sangat kek ni dan kalau ada tiramisu mesti dia dapat jugak.  AlFatihah buat Allahyarham Rohani Ahmad

Sememangnya kek ni sedap, tak kedekut dan dibuat dengan penuh kasih sayang.  Kalau orang kata kek Secret Recipe tu sedap memang tak boleh tanding dengan kek air tangan chef Ross ni.

Kalau sesiapa berminat nak beli kek atau nak belajar buat kek boleh la hubungi Chef Ross di 0133242799 atau jengah kat  FB Ross Kitchen

You Might Also Like

0 sudi meninggal jejak

terima kasih atas kunjungan dan komen anda semua, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

News Feed 1071

AFB