Ke Melaka untuk majlis sanding Kyla

12:57 AM

As programme and confirmed with D'Hubby, we all get prepared jer to travel ke wedding Kyla pada 25 Dec 2012 at 1000hrs.  Ayong x nak ikut sebab masih kat SA and otw back to WM.  He sounded very tired and sleepy  lol.  Cian kat dia..but anyway we proceed and leave home around 1030 plus minus ler tu.  We stop by to top up T&G but D'Hubby lupa 25th Dec is public holiday so mana ada Touch n Go office bukak da kat Keramat tu..hihihi..

Was a smooth drive until we arrive in Bangi toll...kereta punya la banyak dan the traffic is so terrific gila.  Nasib baik tak de U-Turn if ada ada kemungkinan D'Hubby dah lama patah balik lorr but mungkin gak sebab we all dah beli hadiah nak bagi kat Kyla jadi we proceed gak.  Along the jammed road tu dok toleh la gak kot2 ada kemalangan ker tapi haram tak de pun.  So we put assumption that mesti ramai nak melawat sedara mara kat Taman Peringatan Nilai...bila pass by kat TPN tu huhhh...not because of the visits lorrr. Geram sungguh dan heran gak ramai org NS yg balik kampung saban minggu melalui NSE (North South Expressway)  tu boleh ker mereka tahan the terrific traffic.







Finally we all sampai gak ke toll Jasin - Merlimau dan berpandu pada kad undangan dalam FB tu lepas tu we take kanan dan akan melalui route dinamakan Lipat Kajang as per Cik Jijah its about 10km to head for Kyla's house.  Mcm panduan tu ikut kanan, kiri dan kanan..hahaha main tibai jer.  Along the road baru ler tau tu kebanyakannya adalah Felda rupanya.  D'Hubby macam confident jer redah dan belok ke kanan - Kg Seri Mendapat.  ish ish papan tanda majlis perkahwinan pun x de cik oiii,  Yang Cik Jijah ni pulak x leh ikut sekali dan segan pun ada gak.  Bila sampai ke rumah dia ( rasa2 mmg rumah dia lepas tanya Pak Rela kat simpang nun) x de org menyambut langsung lagi bertambah segan.  Mmg ler pengantin dah lepas bersantap dan masa melalui crowd tu pun x de sapa yg menyapa..rasa tebalnya muka dik ooiiii.  X pernah pergi dimana2 majlis x de org menyambut untuk ambil hadiah dan menjemput makan..tapi nasb baik D'Hubby ari tu ok jer mungkin sebab dia dah biasa ngan Kyla dan mungkin kot adat org Melaka cam tu x heran ngan tetamu kot..hihihi


So makan timeee....waktu tengah menjamu selera tu Cik Jijah dan sepupunya pun sampai, jadi bersama2 makan ler sambil berborak2

We dont take much time coz x de sesapa nak layan and think should meet up with pengantin sebelum gerak to next destination or balik KL ler

Sempat gak we pose with the bride and bridegroom you!  Nanti akan post gambar2 my family dan pengantin later..Insyallah

Sebab frust xde Asam pedas so D'Hubby pun plan to go Ujung Pasir to ratah ikan and then minum
Coconut Shake kat Klebang pulak.  Malang sekali hajat nak Coconut Shake x kesampaian sebab Q punya la panjang! Alahai...sodeh bonar

Next destination kata D'Hubby is to rumah Tok Suleiman..ok gak (saya yang menurut perintah..menurut jer ler sebab dia yang bawak keta..hihihi) sebab masih awal lagi.. Sooo we arrive in Chengkau...wat a funny name yeh...but the kampung is nice, quite, clean sebab depa ni rajin mengemas.  Dahla duduk berdua jer and they both are very very ramah siap masak cekodok pisang lagi dan nescafe..ish ish ish.  Sedap weii dah ler sepanjang travel tu hujan walau x lebat sangat pun..

Tok Leman dan wife ni adalah mertua kepada abang Dhubby, memang peramah tu sebabnya kami boleh singgah walau tanpa ada brother in law



Alamak baru teringat daa yg AreNip Shah akan akad nikah pada 01 Jan jadi cakap kat D'Hubby nampak gaya memang ke rumah mak ler...Kak Jang siang2 dh msg kata dia masak sup rusuk tulang...nyummy nyummy ler.  So lepakking kat rumah Mak Abah berjalan mcm biasa ler but only the girls n me je yg pergi coz spt biasa D'Hubby nak rehat n Angah nak bercomputer lerrr

Dan seperti biasa topik sensasi ialah pasal Uda yang akan ke Mahkamah Syariah pada 27 Dec.  Risau takut dia contemplenting in her decision sebab living in Rawang is very difficult dan lots of things she have to do like the school, income,very very difficult and suddenly Adik become very emotional pulakkk.  But me putting myself in her shoe,,mmg rasa susahhhhh.  Entahlah dan cuma berharap the best for her.  Sehingga blog ni ditulis, and today is the court day, she is keeping to her decision for divorce..Alhamdulillah..I hope she will not suffer anymore! and hope that Allah swt still loves her and give her the strength, prosperity to continue life for herself and children and be happier ever after...Amin

And we are happy for her if she is happy and each of us happy too!

You Might Also Like

0 sudi meninggal jejak

terima kasih atas kunjungan dan komen anda semua, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

News Feed 1071

AFB