Rezeki dapat pisang tanduk dari Johor nun

10:30 AM

Waktu singgah ke Shah Alam antar dhubby last Sunday selepas antar NAN, BIL bagi 2 biji pisang tanduk yang besaq2 kan so SSL dah buat serawa pisang semalam dan hari ni buat karamel pisang yang yummy dan sangat mudah. 

Memula ingat nak buat custard pisang tapi bila my niece cakap buat ala Jamie Oliver so apalagi SSL pun buat la..mmg mudah sangat tersangat mudah..

serawa pisang tanduk yg marvelous..ehehe puji diri sendiri kan..

letak pisang yang dipotong dalam pan, pastu tabur gula dengan sedikit serbuk kulit kayu manis

terbalikkan pisang jadi tak hangit dan gula tu nanti akan bertukar ke warna coklat macam buat gula hangus

ni la rupanya, makan waktu lepas diangkat dari pan lagi sedap.  Maaf la naa tinggai 3 ketui jer sbb terlupa nak snap picture tp dh kena ngap baru teringat..
 Selamat mencuba

You Might Also Like

0 sudi meninggal jejak

terima kasih atas kunjungan dan komen anda semua, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

News Feed 1071

AFB