Apa ada kat Bukit Jugra ?

11:05 PM

Assalammualaikum wbt

Semalam tamat la percutian seminggu Kak Yang (mid sem) //(o)//  dan seperti biasa Kak Yang ni memang suka nak balik lewat ke KMS tu mmg macam nak tak nak jer kan dan boleh pulak cakap tak pulak "tak per la Ayah kalau kakak lewat kena denda pun bukan akak akan balik pun minggu depan"   hamboii sesuka jer kan. tapi dhubby tu orangnya memang mengikut peraturan...so its NO NO..otw balik tu cari la jugak McD kat Saujana Putra tapi x de...masuk ke pekan Saujana Putra jumpa KFC...applepie tersenyum kesukaan la sebab KFC tu favourite dia kan..masuk jer kejap ehhh dah keluar..rupanya KFC blackout haha.  So end up tapau Burger King jer la untuk dinner Kak Yang dan zoommmm ke Banting

Seperti biasa bila antar KY memang kami tak tunggu lama..peluk cium dan berpesan supaya jangan lupa solat, dan study smart serta sedikit sebanyak pesanan dan tinggallah KY kembali ke realiti!

Memandangkan Umi, KC, Cik Myea dan Applepie dah kira cukup korum, dhubby tanya kalau nak jengah kat Bukit Jugra...apa lagi KC memang mengendik la kan sebab dia tak pernah pergi..

Jadi kami pun mendaki la ke Bukit Jugra (naik kereta la ya bukan on foot) dan rupanya TubeStay yang tular baru-baru ni tu betul-betul kat kaki Bukit Jugra.  First time pergi ke Bukit Jugra tahun lepas tak de pulak kat SINI. Dhubby tanya nak berhenti dan tengok penginapan tu ke tak..nope.. ishh kita nak tengok matahari jatuh niat nak menengok bilik2 gelung ni letak tepi duluan lagipun rasanya memang tak akan menginap kot kat sini jadi bukan keutamaan la kan..tapi tak tahu la pulak kan

kemain suka si Applepie dapat jalan ke sini..

berehat jap sambil tengok mentari jatuh...dah jatuh dah sebenarnya tapi sesaja merehatkan diri sambil tengok pemandangan yang cantik ciptaan Illahi
 


ramai sungguh orang jogging pastu berehat kat sini sambil menikmati udara dan panorama ciptaan Illahi yang sungguh cantik dan menyejukkan jiwa

Dan senja pun berlabuh, panorama matahari semakin menghilang dari pandagan..Subhanallah

Hari pun dah gelap dan gambar2 dah siap dirakam untuk kenangan hari-hari mendatang.. jadi kena balik KL pulak..nak balik rehat..nak gosok baju..nak buat macam2 la lagi kan.. lagipun dah malam ni nak turun bukit risau silap2 turun bukit ni dengan lencongan-lengongan yang silap terlencong kat jirat2 cina yang dah ada kat kiri waktu balik ni..dulu masa datang jirat kat sebelah kiri naik jer.

Tetiba tengok ada pulak bebudak naik basikal yang dah dimodified..nampak pelik bentuknya pun..dalam hati cakap eh mcm2 depa ni..ngeri kes kat Johor tu tak abih lagi nii..ehhh berani sungguh depa ni..kang silap2 mau jatuh kat jirat cina nii..lagipun kan waktu Maghrib ni elok2 la gi solat dulu. Bila sampai kat kaki bukit mmg ada orang yang menjaga siap dengan lampu tangan yg berkelip2.

Umi tak sempat ambil gambar sebab menurun bukit kan lagipun dah gelap dan bila dah gelap memang tak la nak singgah jengah kat TubeStay tu..nak nampak mende kan.  Jadi Umi pun google ler..laaa rupanya basikal pelik tu atas kelolaan TubeStay.  Dah tak cuba sendiri so no komen la pasal keselamatan yang diguna pakai tapi yang pasti memang tak de la nak guna kan...silap2 ada pulak penumpang yang melompat naik kat belakang hehe

Nak tau lebih lanjut boleh la tengok kat website TubeStay ni kat SINI

gambar ni di ambil dari FB TubeStay - https://www.facebook.com/tubestay/

ni la rupa dalaman tube tu yang kalau kita tengok dari luar mcm gelung besar gitu


banyak jugak aktiviti kat sini selain Fun Trikes, Memanah, Memancing ada jugak Giant Bubble..tu yang Umi sempat google la dan kalau nak tahu lebih lanjut layari jer website diaorang..boleh la tanya harga berapa terutama kalau anda nature lover gitu.

You Might Also Like

0 sudi meninggal jejak

terima kasih atas kunjungan dan komen anda semua, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

News Feed 1071

AFB